Vilassar de Mar organitza unes jornades informatives sobre el TTIP

by Maresme | mayo 28, 2016 8:02 am

Programa de les jornades[1]

Programa de les jornades

Del 30 de maig al 2 de juny, Vilassar de Mar organitza una de les primeres jornades informatives sobre el TTIP que es fan a nivell de comarca. El 17 de setembre, en el ple municipal, Vilassar de Mar es va declarar municipi insubmís i oposat al Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç i Inversions, més conegut per les seves sigles TTIP. La moció, presentada per Babord, es va aprovar al ple amb 10 vots a favor (4 de Babord, 5 d’ERC-VdM diu Sí i 1 de Vilassar de Mar sí que pot/sí puede), 4 vots en contra (2 de C’s i 2 del PSC) i 7 abstencions (5 de CiU i 2 de Gent per VdM)*.

Per donar a conèixer què és aquest tractat, en quin punt està i com pot afectar-nos en el nostre dia a dia, l’Ajuntament ha organitzat una sèrie d’activitats amb diverses persones expertes que donaran diferents visions sobre el tema per poder discutir-les conjuntament.

El dilluns 30 de maig es farà la presentació pública de les jornades, a la Biblioteca Municipal (19.30 h), per explicar què és el TTIP i com pot afectar a les nostres vides; el 31 de maig i l’1 de juny (19.30 h) es faran dos tallers participatius al centre social Mn. Josep M. Galbany, un sobre els impactes del TTIP sobre l’alimentació, l’agricultura i el consum, i l’altre sobre les seves conseqüències en els drets laborals i socials. Les jornades es clouran el 2 de juny amb un debat final a la Biblioteca Municipal (19 h). Mentre que per als seus defensors, aquest tractat, que es negocia des del juliol del 2013, ha de facilitar les relacions econòmiques entre la UE i els Estats Units i suposarà la creació de llocs de treball, per als seus detractors fomentarà la desregulació dels mercats i donarà massa poder a les grans empreses.


 

 

Endnotes:
  1. [Image]: http://revistadelmaresme.com/wp-content/uploads/2016/05/Jornades-TTIP-a-Vilassar-de-Mar.jpg

Source URL: http://revistadelmaresme.com/2016/05/28/vilassar-de-mar-organitza-unes-jornades-informatives-sobre-el-ttip/