El Sultanat d’Oman encarrega un curs de restauració de documents a un taller de Premià de Mar

agosto 18 11:20 2016 Print This Article
Rita Udina en el seu taller de Premià de Mar

Rita Udina en el seu taller de Premià de Mar

Un grup de 5 experts de l’Arxiu Nacional del Sultanat d’Oman farà un curs intensiu sobre diferents tècniques de restauració de paper, pergamí i fotografies, que servirà per aprofundir i perfeccionar els seus coneixements. El curs es farà del 22 al 26 d’agost. El taller escollit pel Sultanat per fer aquest curs especial és el de Rita Udina, de Premià de Mar.

En el curs Udina comptarà amb la col·laboració del restaurador hongarès Márk Somogyi, resident al Maresme des de fa uns mesos, i de Jordi Mestre, de Girona, especialista en conservació de fotografies.

Els conservadors del Sultanat, malgrat la intensitat del curs, també gaudiran de visites a llocs d’interès turístic planificades pel taller de Rita Udina perquè s’enduguin un grat record de Catalunya i la seva restauració.

El taller de Rita Udina treballa per a diferents institucions públiques i privades des de 1999, restaurant llibres, gravats, pergamins i obra gràfica sobre paper.

Udina, amb una sòlida trajectòria en la restauració de documents gràfics, edita un blog professional en tres idiomes (anglès, català i castellà) que té 1.500 seguidors d’arreu del món a les xarxes socials. A través d’aquest blog la restauradora informa de les novetats internacionals del sector, així com dels projectes que duu a terme en el seu taller.


  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home3/wacx3c0abviy/public_html/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home3/wacx3c0abviy/public_html/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225