Vilassar de Mar organitza unes jornades informatives sobre el TTIP
Vilassar de Mar organitza unes jornades informatives sobre el TTIP
Programa de les jornades
Programa de les jornades
Del 30 de maig al 2 de juny, Vilassar de Mar organitza una de les primeres jornades informatives sobre el TTIP que es fan a nivell de comarca. El 17 de setembre, en el ple municipal, Vilassar de Mar es va declarar municipi insubmís i oposat al Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç i Inversions, més conegut per les seves sigles TTIP. La moció, presentada per Babord, es va aprovar al ple amb 10 vots a favor (4 de Babord, 5 d’ERC-VdM diu Sí i 1 de Vilassar de Mar sí que pot/sí puede), 4 vots en contra (2 de C’s i 2 del PSC) i 7 abstencions (5 de CiU i 2 de Gent per VdM)*. Per donar a conèixer què és aquest tractat, en quin punt està i com pot afectar-nos en el nostre dia a dia, l’Ajuntament ha organitzat una sèrie d’activitats amb diverses persones expertes que donaran diferents visions sobre el tema per poder discutir-les conjuntament. El dilluns 30 de maig es farà la presentació pública de les jornades, a la Biblioteca Municipal (19.30 h), per explicar què és el TTIP i com pot afectar a les nostres vides; el 31 de maig i l’1 de juny (19.30 h) es faran dos tallers participatius al centre social Mn. Josep M. Galbany, un sobre els impactes del TTIP sobre l’alimentació, l’agricultura i el consum, i l’altre sobre les seves conseqüències en els drets laborals i socials. Les jornades es clouran el 2 de juny amb un debat final a la Biblioteca Municipal (19 h). Mentre que per als seus defensors, aquest tractat, que es negocia des del juliol del 2013, ha de facilitar les relacions econòmiques entre la UE i els Estats Units i suposarà la creació de llocs de treball, per als seus detractors fomentarà la desregulació dels mercats i donarà massa poder a les grans empreses.    
[themoneytizer id="16873-16"]