La fallida de la República abans de néixer
La fallida de la República abans de néixer
jordiHi ha molta gent que adverteix que el denominat procés que viu Catalunya pot convertir-se en un malson pels catalans. Serà en el moment en què la legalitat vigent, la de l'Estat Espanyol, mesurarà forces amb la nova legalitat que vol imposar la majoria independentista que controla el Parlament de Catalunya. Serà en el moment en què els ciutadans es veuran obligats a triar entre la legalitat democràtica de l'Estat, reconeguda per tots els organismes internacionals, o una nova "legalitat" sorgida d'una curta majoria parlamentària separatista. I no en qüestions de caràcter simbòlic, que és al que ens tenen acostumats, sinó en temes rellevants pels ciutadans. I òbviament pocs temes són més rellevants per aquest que els seus impostos. Què passarà el dia que una Hisenda Catalana demani als catalans que li paguin els seus tributs de forma paral·lela a la Agencia Tributaria? Un dilema carregat de verí que hauria de fer pensar molt als que opinen que això de la independència seria un procés inodor i indolor. És obvi que l'actual Govern de Catalunya vol que tots els catalans paguin els impostos a la Hisenda Catalana i com que saben que això no serà fàcil hauran de recórrer, no al convenciment, sinó als requeriments i els embargs. Junts pel Sí  té molt clar que si el primer dia no tots els catalans tributen a la caixa catalana la nova República Catalana tindrà greus problemes de supervivència. Per això han difós a través de les xarxes socials aquestes paraules d'avís del president de la Generalitat, Carles Puigdemont: "Els impostos de L'Estat Català els recaptarà l'Estat Català i ningú més. Qui no els pagui serà requerit". Junts pel Sí comença a intuir el que passarà: que molts catalans no voldran pagar a la Hisenda Catalana i seguiran passant comptes amb la Agencia Tributaria. L'expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, posant-se en la pell d'aquests catalans, ha contestat amb contundència a Junts pel Sí: "Doncs jo penso desobeir. Espero el vostre requeriment. Vosaltres espereu la justícia i la llei vigent". Amb molts Joseps Ramon Bosch la República Catalana farà fallida abans de néixer. Jordi Abayà Periodista
[themoneytizer id="16873-16"]