L’Associació de TDAH Maresme-La Selva denuncia retallades als nens amb Necessitats Educatives Especials
L’Associació de TDAH Maresme-La Selva denuncia retallades als nens amb Necessitats Educatives Especials
cartaslELS NENS DEL MARESME AMB NEE(necessitats educatives especials)AUGMENTARAN UN 80% "EL TRASTORN DE CONDUCTA"........ El departament d'ensenyament,però,això si de forma encoberta....a retallat ,com si no fos difícil,portar la reeducació psicopedagògique,dels nens amb TDAH,dislexia o altres trastorns d'aprenentatge(malauradament de forma privada ).... Existien i dic existien perquè ni el mateix departament sap ,el que fer per retallarles... Existien unas beques,per reeducacio per els estudiants amb NEE(necessitats educatives especials) es comvocaben ara ,data límit 30 setembre... No era gaire 900 e ,perquè las families poguessin portar al nanu a reeducacio,(jo he comptat per sobre, 2000 e em costava i ting dos nanus)... El logopeda(dislexia). Psicòleg(per apendre com va la vida,amb las dificultats afegides) Psiquiatra per ajustar medicació.. Per tramitar la beca(burocràcia no preparada ,un any no comtemplava que dos nens naixesin el mateix día...ting bessons).... Demanaven: -Certificat del centre on portem a reeducacio(particular). -Valoració equip pedagògic,centre escolar. -Valoració EAP(equip ajuda pedagògica),es regional i públic,cada centre escolar depen d'una EAP. -No calia certificat de discapacitat CAD,si el tenies molt millor.... Tot això el centre escolar recollia per sol.licitar la beca..... Ara be com retallen,de forma encoberta...........rebem un avís a finals d'agost(el país de vacances)..data limit 30 setembre per entregar paperassa... NOU REQUISIT retallada encoberta... -Certificat de CAD (discapacitat).... Un nen amb tdah no te discapacitat... Un nen amb dislexia no te discapacitat... Un nen amb síndrome d'Asperger no te discapacitat... TENEN CAPACITATS DIFERENTS..... Devant las queixes de administracions ,associacions i famílies d'afectats(inlus bloquejant per saturació el telèfon del departament).... Contesta departament ensenyament ...... D'acord .... -CAD no cal però si diagnòstic,centre públic....(quant la majoria tenen diagnòstic centre privat perquè sistema no funciona)... -Una altre barbaritat ...si tenen "trastorn conducta greu",sense problemas,podrem accedir a la beca.. Llavors tenim que ha aumentat "el trastorn de conducta amb els seus nens un 80%".... Cal inventar un trastorn de conducta?... Cal que ens inventem una discapacitat?... Crec que no cal !!!,no possem més entrebancs,a qui malauradament ja en te prous... I jo dic :sempre tenim complicacions i problemes els mes desfavorits... Educació inclusive,oportunitat per a tots igual .... Reflexionem.... La poblacio es te que assabentar que passa amb els nanus amb trastorns.... No amaguem la realitat ... Es molt greu per las famílies. Molt atentament... Fina Esquín Presidenta Tdah Maresme la Selva.
[themoneytizer id="16873-16"]